24 ur KLEKLJANJA IN DOMAČIH OBRTI V ŽELEZNIKIH

Turistično društvo Železniki letos že četrtič organizira 24 ur klekljanja  in domačih obrti v Železnikih, ki se bo odvijala od petka, 31. maja 2019 od 19. ure do sobote, 1. junija 2019 do 19. ure v  Kulturnem domu v Železnikih.

Kaj se bo dogajalo?

24 ur bodo mojstrice in  mojstri klekljanja  iz Slovenije neprekinjeno klekljali na punklju, na razstavi pa bodo tudi čipke, ki so jih ustvarile klekljarice in kleklarji na prvih treh tovrstnih prireditvah.  S klekljanjem bodo pričeli ob 19. uri, spremljevalni kulturni program pa bo sooblikoval Harmonikarski orkester Železniki. Na prireditvi  bo možen  nakup klekljarskega pribora, čipk in spominkov, dražgoških kruhkov, pletenih košar, košev, predpražnikov iz koruznega ličja, zanimivo in poučno vsebino pa bo ponudil spremljajoči program v soboto, saj bodo od 9.ure dalje  potekali prikazi starih ljudskih obrti: tkanje in izdelava platna na statvah, predenje na kolovratu, navijanje štren in trenje lanu, vrtanje lesenih cevi za vodo, pletenje košar in izdelava predpražnikov iz koruznega ličja, igranje starih družabnih iger, izdelava dražgoških kruhkov, od 9. do 11. ure pa bodo klekljali učenke in učenci Čipkarske šole Železniki.

Po koncu 24 urnega klekljanja bo čipka z navedbo vseh sodelujočih klekljaric in klekljarjev na ogled na 57. Čipkraskih dnevih v Železnikih, ki bodo potekali od 26. junija do 30. junija 2019.

Vabljeni!

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjem kontaktu.

Se vidimo.

Tomaž Weiffenbach, 031 876 535, Turistično društvo Železniki

 

Iskanje

Prijava

Na strani je 120 gostov in ni članov .

QR-Code dieser Seite

Cannot get SIXX3400 location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.