61.Čipkarski dnevi v Železnikih

Pred nami so 61. čipkarski dnevi v Železnikih

Med četrtkom in nedeljo, 29. junijem in 2. julijem, se bodo v Železnikih odvijali 61. čipkarski dnevi,  ki veljajo za eno najstarejših prireditev v Sloveniji in enega največjih etnoloških dogodkov v Selški dolini.

Dogajanje s pestrim programom klekljarskih razstav, glasbenih nastopov, ustvarjalnih delavnic za otroke, sejma, veselic  ter klekljarskega tekmovanja vsako leto gosti večje število obiskovalcev. Najbolj odmevno ostaja nedeljsko tekmovanje v klekljanju za odrasle na trgu pred plavžem, ko se zberejo klekljarice in tekmujejo v izdelavi vzorčka s svojim bogatim znanjem klekljanja, nato pa tradicionalno sledi veselica, tokrat  z Ansamblom Jureta Zajca.   Vstop na dogodke je prost.

V kraju pod Ratitovcem, v Železnikih bodo konec tedna predstavljali vseslovensko in tudi tujo tradicijo klekljanja, združeno z etnologijo in zabavo. Čipkarski dnevi štiri dni na različnih lokacijah v središču Železnikov ponujajo paleto različnih, med seboj povezanih samostojnih dogodkov, pravo poslastico za navdušence klekljanja nad slovensko in tudi tujo kulturno dediščino. Program je znova zastavljen z najrazličnejšimi skupinami in posamezniki, ki ohranjajo, prenašajo in razvijajo kulturno dediščino: pevska in godbena skupina, razstavljavci, domači obrtniki in še marsikdo.

Manjkale ne bodo niti ustvarjalne delavnice za otroke, že tradicionalno se bodo v nedeljo predstavili ponudniki umetniških izdelkov in izdelkov domače obrti, kulinarične divjačinske dobrote pa bodo v pokušino na dvorišču lovskega doma v Železnikih.

Več o programu najdete na FB strani TD Železniki ali www.td-zelezniki.si

 

Za vse informacije vam je na voljo Tomaž Weiffenbach na tel. 031 876 535

 

Prisrčno vabljeni.

 

 

 

Iskanje

Prijava

Na strani je 40 gostov in ni članov .

QR-Code dieser Seite

Cannot get SIXX3400 location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.